wtorek, 10 maja 2016

Galaretka z owocami

Składniki


  • truskawki lub inne świeże owoce
  • 1 galaretka bez cukru
  • 1/2 łyżeczki żelatyny
  • 1 małe opakowanie jogurtu waniliowego bez tłuszczu i z niską zawartością cukru

Sposób przygotowania

Owoce umyć i pokroić w dosyć drobne kawałki, porozkładać do miseczek (w moim przypadku 3). Galaretkę rozrobić wg przepisu na opakowaniu. Podzielić ją na połowy. Do jednej dodać żelatynę, póki galaretka jest jeszcze gorąca. Drugą rozlać do miseczek z owocami, po czym wstawić miseczki do lodówki by przyspieszyć tężenie. Gdy galaretka z żelatyną zacznie gęstnieć, dodać jogurt i porządnie wymieszać. Na stężałą galaretkę z owocami wylać galaretkę jogurtową i ponownie wstawić do lodówki. 
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz